Smještaj - Apartmani Kovačević se nalaze u Tivtu, Crna Gora. Tivat je u centralnom dijelu Bokokotorskog zaliva, ispod gornatog lovcenskog ogranka Vrmca (710m), koji se proteže sjeveroistocnom stranom grada. Sa južne strane širi se prostrano polje na kojem je aerodrom. Sa zapadne strane je poluostrvo Luštica, obraslo maslinama. Na sjeverozapadu vijuga Zaliv koji svojim jedinstvenim izgledom osvaja svakog posjetioca. Geografsko-klimatski uslovi i ljepote prirode svrstavaju Tivat u veoma privlacna turisticka mijesta.

Tivat je jednako pogodan za ljetni i zimski turizam. Ovdje je more cisto, vazduh okrepljujuce blag; tu je vjecno zelena vegetacija: masline, kiparisi, palme, lovorika, mirta, limuni, narandže koje dozrijevaju u cvijetu, i drugo tropsko bilje. U Tivtu cvjeta cvijece tokom cijele godine: oleanderi, mimoze, kamelije, ruže, narcisi, zumbuli; uoci proljeca cvjetaju bademi, dženerike i druge vocke. Gradski park u Tivtu spada u red najvecih i najljepših u Boki sa raznovrsnim stablima koja su naši pomorci donosili iz raznih krajeva svijeta.

Izleti, sportske, zabavmo-folklorne i druge priredbe upotpunjuju ugodan boravak. Arheološki nalazi upucuju da je ovaj kraj bio nastanjen u praistoriji. Mnoge iskopine jasno pokazuju da su se na mjestu današnjeg Tivta nalazila staracgrcka i rimska naselja. Na podrucju Lastve i Opatova otkriveni su grobovi i nadgrobni spomeici iz rimskog doba.

Želimo Vam dobrodošlicu i ugodan boravak!